3 decembrie 2018

Lansarea proiectului cultural „Patrimoniu pentru următorul secol”

Lansarea proiectului cultural „Patrimoniu pentru următorul secol”

Miercuri, 12 decembrie, de la ora 16:00, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală organizează la The ARK Bucuresti, strada Uranus, nr. 150, lansarea proiectului cultural „Patrimoniu pentru următorul secol”.

Proiectul propune o campanie de conștientizare și educare privind necesitatea protejării patrimoniului cultural național și a combaterii vandalismului asupra monumentelor istorice.

Campania se adresează în primul rând tinerilor și are la bază rezultatele unui studiu sociologic privind atitudinile adolescenților față de patrimoniul cultural național.

La eveniment vom prezenta o serie de instrumente prin care ne propunem să atragem atenția tinerilor asupra importanței protejării și valorificării patrimoniului, precum:

  • realitatea augmentată
  • noile tehnologii și forme de media
  • instrumentele digitale de educație interactivă și
  • arta digitală

Lansarea va fi urmată de un vin d’honneur.

Despre „Patrimoniu pentru următorul secol”

Proiectul „Patrimoniu pentru următorul secol” este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.

Ultimele articole