12 decembrie 2019

Vernisajul Expoziției de fotografie „Patrimoniu100”

Vernisajul Expoziției de fotografie „Patrimoniu100”

În perioada 23 septembrie – 31 octombrie, am organizat Concursul de fotografie Patrimoniu100 pentru echipe de elevi (ciclul gimnazial și liceal) și cadre didactice, cu tematica obiectivelor de patrimoniu imobil. Concursul de fotografie a făcut parte din activitățile ediției 2019 a proiectului Patrimoniu100.Patrimoniu pentru următorul secol, ediție co-finanțată de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

În Concurs, au fost înscrise peste 150 de fotografii și, pe această cale, vrem să mulțumim tuturor elevilor și cadrelor didactice care au răspuns cu mult interes și multă dedicare entuziasmului nostru!

Pe data de 5 noiembrie, a fost publicată lista câștigătorilor și finaliștilor Concursului pe care o puteți consulta chiar aici.

În același timp, echipa de redacție a Revistei Muzeelor a pregătit noul număr al publicației, dedicat tematicilor: Muzeele ca platforme culturale: viitorul tradiției, Studii de audiență și profiluri de vizitatori.

Acestea fiind spuse, ne-am gândit să încheiem anul cu un eveniment dedicat celor două proiecte. Avem deosebita plăcere de a vă anunța că vernisajul Expoziției de fotografie „Patrimoniu100” în cadrul căruia vor fi înmânate premiile și diplomele de participare și evenimentul de lansare a publicației anuale „Revista Muzeelor” vor avea loc marți17 decembrie 2019, în Foaierul Aulei din incinta Ministerului Culturii (Bulevardul Unirii, nr. 22, sector 3, București, intrarea din Bulevardul Mircea Vodă), începând cu ora 13:00.

______________________

Odată cu reluarea proiectului „Patrimoniu100. Patrimoniu pentru următorul secol”, posibilă prin co-finanțarea lui de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), INCFC și-a propus să genereze o schimbare de atitudine, dezvoltând rezultatele obținute în prima etapă a proiectului. Proiectul se adresează atât elevilor de gimnaziu și de liceu, cât și educatorilor acestora – profesori de istorie, geografie, arte plastice, profesori diriginți. Pentru a-și atinge obiectivele, echipa Patrimoniu100 a creat și a publicat resurse educaționale open source destinate atât cadrelor didactice, cât și elevilor, pe care vă invităm să le consultați și să le descărcați din secțiunile indicate ale website-ului: (Raportul de cercetare, Caietul de lucru pentru profesori, Caietul de lucru pentru elevi – Hyperlink-uri). Ediția 2019 a proiectului a propus, printre activitățile de formare și informare, organizarea Concursului de fotografii pentru echipe de elevi (ciclul gimnazial și liceal) și cadre didactice, cu tematica obiectivelor de patrimoniu imobil.

„Revista Muzeelor” este o platformă de dezbateri pentru muzeologie, adaptată noilor tendințe în domeniu. Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală publică anual „Revista Muzeelor”, una dintre cele mai vechi publicații periodice în peisajul editorial și muzeal românesc a cărei apariție a fost constantă încă din 1964. Publicația este indexată în baza de date de reviste internaționale EBSCO, care este una dintre cele mai importante baze științifice la nivel internațional, având colaborări cu peste 14.000 de edituri din lume, un conținut de 250.000 de publicații și o rată a căutărilor în cadrul ei de peste 186 de milioane de ori pe zi.

Ultimele articole